Over onze Sifu (trainer)

Op mijn 14e ben ik begonnen met de vechtsport; Tae kwondo , karate en judo.

Op mijn 18e kwam ik in aanraking met het Kempo en ben ik me hier vervolgens helemaal op gaan toeleggen. Op mijn 27e jaar behaalde ik mijn 1e Dan en tevens mijn lerarendiploma.

Op mijn 28e (1988) ben ik een eigen school begonnen in Weert en Nederweert.

Om tijdens de trainingen, demonstraties of sportkampen sportmedische verzorging te kunnen uitvoeren, ben ik in 1993 de opleiding sportmassage en sportverzorging gaan volgen.

Ik ben nu tevens gediplomeerd sportmasseur/verzorger.

In 1993 ben ik met een delegatie van Kung-Fu- en Kempobeoefenaars naar de Shaolin-tempel in China geweest om contacten te leggen en tevens onderricht te krijgen in deze kunst.
We hebben toen naast het land China ook nog Indonesië, Singapore en Maleisië bezocht. Hier hebben wij diverse contacten gelegd en demonstraties uitgevoerd.
Na de 1e Dan ben ik niet alleen het Kempo gaan perfectioneren maar ben ik ook de vechtkunst in bredere zin gaan bestuderen en trainen.Ik ben toen het vechten met stok en het Chinees breedzwaard gaan leren.
Teruggekomen van de reis naar China ben ik me gaan verdiepen in de Chi Gong en de Tai Chi Chuan. Samen met een Chinese TCM arts (Yu Yung Li) hebben we enkele jaren les gegeven in deze kunst.

Enkele kenmerken die ik nastreef:

  • Je moet de harde en de zachte vorm leren. 
  • Niet alleen de lichamelijke maar ook de innerlijke kracht gebruiken.
  • Door hard te trainen blijf je lichamelijk en geestelijk vitaler.
  • De Kempo-kunst in zijn originele vorm behouden.
  • Je lichamelijk en geestelijk blijven ontwikkelen en uitdagingen hiervoor zoeken.
  • Kan ik niet, bestaat niet.
  • Plezier hebben in datgene wat je doet.

Voor het Kempo heb ik meerdere trainingsmethodieken opgezet waardoor het Kempo voor mij nog completer is geworden. Enkele hoogtepunten voor mij in deze sport:

  • Het behalen van mijn 1e Dan.
  • De reis naar China in 1993.

 

Demonstraties

Tot mijn 1e Dan heb ik deelgenomen aan een demonstratieteam van College Degener. Daarnaast gaven wij vanuit onze club (CHIN LUNG Haelen) diverse demonstraties in het gehele land. Verder heb ik nog demo’s gegeven in Engeland (Oxford), Duitsland (Köln) en de lokaties die we hebben bezocht in de reis naar China.