De Kempo Club

Huub Vandewal is in april 1988 in Nederweert gestart met het geven van Kempo training. Een jaar later heeft hij in Weert een tweede locatie opgestart. De locaties zijn op beide plaatsen gehuurde sportaccommodaties. De leerlingen kunnen op beide locaties trainen.

De benaming Chin Lung (betekenis: Gouden draak) is overgenomen van de club waar Huub altijd heeft getraind.Dit was een Locatie in het midden Limburgse Haelen. De destijds aanwezige trainer Nard Barten is zich verder gaan bekwamen in de Shaolin Kung-Fu en heeft zich tevens op een andere locatie gevestigd. (regio Utrecht – Soest) Huub is verder gegaan met de Kempo kunst .

10 jarige bestaan van Shaolin Kempo Kung Fu in 1998

In 1958 is Mart Caris als marinier gestationeerd in Nieuw Guinea. Hier is het dat hij tijdens een demonstratie KunTau in de baai van Hollandia voor het eerst kennis maakt met oosterse vechtsporten. Hij begint het “Stiekem Sterk” oefenen op het helikopterdek.

Het is 1964 als hij bij toeval een paar jongens in de kantine van de graan elevators aan de Brielselaan / Wolphaertsbocht (Maashaven, Rotterdam) met een vechtsport bezig ziet. Het is hier dat hij kennis maakt met Dick Hoogendijk en Rene Degener. Mart gaat de lessen van Rene Degener volgen. De oom van Rene Degener is beheerder van de kantine, vandaar dat ze daar kunnen komen oefenen.

Mart en Dick

1964: Groep Bax. Staand rechts is Mart Caris

Daarnaast wordt er nabij zijn woning aan de Zalmplaat ook in Hoogvliet, Rotterdam Kempo getraind. Hier ontmoet hij Ad Jiskoot, Lucas Castelijn en Cor Vlaspolder. Hij sluit zich bij de groep aan en gaat onder leiding van Jim Bax ook daar het kempo trainen. De groep staat onder auspiciën van Gerard Meijers. Naast de reguliere training is er ook nog gelegenheid om thuis op zolder met Cor Vlaspolder (dan 2de dan) te oefenen.
In 1968 verhuist Mart Caris naar Heythuysen. Ondanks de afstand wil hij niet met het kempo stoppen. In besloten kring start hij met het geven van kempo lessen terwijl hij het contact met het Rotterdamse onderhoudt. Rene Degener biedt inmiddels onder de naam “College Degener” in Eindhoven, Helmond en Geldrop kempo trainingen aan. Mart Caris maakt van deze gelegenheid gebruik om zijn eigen vaardigheden bij te houden.

Eind 1973 besluit Mart Caris om een eigen kempo school te starten. Er wordt op zaterdag en woensdag getraind. De zoektocht naar een geschikt locatie gaat via zaal “Marcel”, parochie zaaltje te Nunhem, naar het gymlokaal van de Nicolaas school. Op zondagochtend is er extra loop- en conditie training in het Leudal. Door regelmatig elkaar over en weer te bezoeken steunen Dick Hoogendijk en Rene Degener de nieuwe school. In Horn wordt de kiosk bij de kerk gehuurd en als dojo ingericht. Jaarlijks wordt een sportweekend gehouden dat naast intensief trainen ook zeker in het teken van de gezelligheid staat. Het ledenaantal groeit gestaag tot zo’n 50. Tijdelijk is er zelfs een ledenstop. Bij de beginners uit die tijd zijn het Mart Aben, Nard Barten en Hans Deckers die per vandaag nog het kempo beoefenen.

Ondanks dat Mart Caris in 1976 naar Capelle aan den IJssel verhuisd (middels een zeer geslaagde verhuisactie door leden van de kempo school) blijft hij leiding geven aan zijn kempo school. De lessen worden destijds in de gymzaal te Nunhem gegeven. De contacten met Ad Jiskoot worden aangehaald en over en weer worden elkaars trainingen bezocht. 

Het 25 jarig jubileum wordt op 13 juni 1999 d.m.v. demonstraties, diner en een gezellig samenzijn gevierd.

In 1979 zijn er in de school voor de eerste keer 1e Dan examens (Nard Barten en Hans Deckers). Dit is ook het moment dat Mart Caris de dagelijkse leiding van de school uit handen geeft en Nard Barten als zijn opvolger aanwijst.

Het is Nard Barten die dan onder de naam “Jin Long” en later “Chin Lung” (gouden draak) de school uitbreidt. Middels demonstraties in binnen- en buitenland wordt niet alleen aan verdieping van eigen kennis en kunde gewerkt, maar ook de publieke bekendheid vergroot. Rene van Ratingen en Huub Vandewal slagen in 1987 voor hun 1e Dan. Het is in deze tijd dat Nard Barten naar Soest verhuisd en zijn aandacht richting de Gong Fu verlegd. Terwijl Mart Aben de samenwerking met Theo Verdonschot (lijn Degener) zoekt in Chin Lung Roggel, begint Huub Vandewal in 1988 een eigen school. Op diverse locaties in Weert en Nederweert start hij onder de naam Chin Lung Weert met het geven van lessen.

 

Inmiddels zijn in de Chin Lung School te Weert 5 leerlingen (Lorenz Kocken, Frans Schoenmakers, Tamar Bovend’Eerdt, Giel van Hulsen en Ronald Haex). tot 1e Dan gegradueerd. 

In 2007 besluit Lorenz Kocken om ook een school te beginnen. Hij start in Panningen met het aanbieden van kempo lessen. Daarmee is het aantal locaties waar kempo lessen gevolgd kunnen worden op 4 uitgekomen (Weert, Nederweert, Roggel en Panningen). 

Naast lokale trainingen volgens eigen rooster worden op gezette tijden centrale trainingen, examens en ander evenementen georganiseerd.